اجتماعی

مرکز معرفت

تا سال آینده ۱۰۰۰مرکز آموزش معارف اسلامی برای جوانان در سراسر کشور شروع به‌کار خواهد کرد. تاکنون نیمی از این مراکز مجوز دریافت کرده‌اند و تعداد آنها تا پایان سال به ۷۰۰مرکز خواهد رسید.

همشهری آنلاین – محمد سرابی: سازمان تبلیغات اسلامی اعلام کرده است که آموزش‌های «معارف اسلام ناب» پاسخی به نیاز و تقاضای نسل جوان‌ دین‌طلب و حقیقت‌جو است و با همین هدف فعالیت خود را آغاز می‌کنند

۵۰جلسه درسی

جامعه هدف دوره‌های معارف اسلام ناب جوانان ۲۰تا ۳۰سال با تحصیلات بالای دیپلم است. آموزش‌ها برای حضور در روزهای پایان هفته طراحی شده است تا کسانی که وقت یا امکان برای طلبه شدن ندارند از این فرصت استفاده کنند و با معارف اسلامی آشنا شوند. بنابراین این طرح موازی با حوزه علمیه نیست بلکه در امتداد حوزه قرار دارد.

نظام آموزش انتخاب شده برای مراکز اسلام ناب نظام پودمانی است. ۵جلد کتاب به‌عنوان نظام اندیشه معارف اسلام ناب با عناوین معارف توحیدی، معارف ولایی، معارف معنوی، معارف انقلابی و معارف تمدنی نوشته شده است. برای هریک از این کتاب‌ها ۱۰جلسه درسی برگزار می‌شود. در پایان آزمون برگزار و نمره ثبت می‌شود. پس از پایان همه کلاس‌ها هم گواهی تحصیلی صادر می‌شود. در سال آینده دوره‌های سطح۲ و سطح۳ هم در ادامه کلاس‌های فعلی برگزار خواهند شد.

آموزش برای همه

از مدتی قبل که ثبت نام اولیه برای معارف اسلام ناب شروع شد اقشار دیگری مانند نوجوانان و بانوان خانه‌دار درخواست ثبت‌نام داشتند که برنامه‌های خاص آنها در حال طراحی است. بنا به عدالت آموزش در همه استان‌ براساس توزیع جمعیت نقاط پر تراکم مشخص شدند و برای آن سهمیه‌ای مشخص شد. تاکنون ۴۷۵نقطه مشخص شده‌اند که طبیعتا تهران به‌دلیل جمعیت زیاد سهمیه متناسب با خود را دارد. در این مراکز بیش از ۲۵۰۰استاد منتخب حوزه و دانشگاه به آموزش علمی و مهارتی فراگیران می‌پردازند.

نسخه تمدن‌ساز اسلام

حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی

قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی

وقتی از کلیدواژه اسلام ناب صحبت می‌کنیم برخی از نسخه‌های ناقص و حداقلی مانند اسلام سازش‌پذیر و بعضا جعلی از دین را نفی می‌کنیم. اندیشه مقاومت برگرفته از قیام است که نخستین پیام حضرت امام بود. قیام منجر به مقاومت و استقامت و اقامه دین می‌شود. البته ناگفته پیداست که منظور ما از مقاومت آن نسخه جعلی از دین که جریان سلفی و داعش دنبال می‌کرد نیست. ما در مقابل آن یک نسخه تمدن‌ساز و یک نسخه با شکوه را دنبال می‌کنیم که طبیعتا دشمنان اسلام تمایلی به معرفی آن ندارند. ما به‌دنبال فهم عمیق دین هستیم.

ما با جوانانی روبه‌رو هستیم که فطرتا دین‌دار هستند و روحیه عدالت‌طلبی آنها ناشی از حقیقت‌جویی و حقیقت‌طلبی است که باعث شده به وضع موجود قانع نباشند و به آرمان‌ها و اهداف بلند بیندیشند. مقام معظم رهبری فرموده‌اند که «در مسائل نظامی، آرایش صفوفمان بستگی دارد به هدف دشمن؛ در باب آرایش تبلیغاتی بایستی به سمتی برود که دشمن درست همان سمت را هدف قرار داده و آن عبارت است از معارف اسلامی، معارف شیعی و معارف انقلابی» آشنایی با نظام فکری امام (ره) و رهبری و معرفی مکتب و مزیت‌های فکری ایشان که در بعضی از مطالعات پیشین کمتر مورد توجه قرار گرفته و از اهداف دوره‌های معارف اسلام ناب است. همین‌طور آشنایی با نظام ارجاعات امام و رهبری و علامه مصباح و بقیه اندیشمندان و تئوریسین‌های انقلاب اسلامی که در یک نظام‌واره ارائه می‌شود.

تاریخ بشر به سمتی رفته است که در تقابل اسلام و غرب قرار داریم. در سال‌های اخیر دروس فقه معاصر در حوزه شکل گرفت که به مباحث جدید و نوبنیاد از شرکت‌های هرمی تا رحم اجاره‌ای‌ و… پاسخ می‌داد. امتداد این حرکت که در حوزه‌های علمیه می‌بینیم باید به میدان فرهنگ و تربیت و… برسد. اگر کسی معارف توحیدی فرا گرفت باید برای جهاد تبیین و رفع شبهات تلاش کند. در دنیا امروز بحران معنویت جوانان ما را به سمت نسخه‌های جعلی و معنویت‌هایی کیهانی می‌کشاند که در تعالیم شیطانی برگرفته از کابالا است. در مقابل ما وظیفه داریم که معنویت اصلی و عمیق مبتنی بر عرفان اصیل شیعی را تبلیغ کنیم.

زیرساخت‌های آموزش اسلامی در کشور

براساسی آماری که سازمان تبلیغات اسلامی ارائه کرده است نهادهای مذهبی ظرفیت کافی برای برگزاری دوره‌های معارف اسلام ناب را دارند و تعدادی از این مراکز هم آمادگی خود را اعلام کرده‌اند

۱۰۰۰ حوزه علمیه (دارای امکانات آموزشی)

۲۳۵۰۰ مسجد فعال (با اقامه نماز جماعت دائمی)

۲۲۰ دبیرستان صدرا (متعلق به سازمان تبلیغات اسلامی)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا