هلو و این همه خواص؟

بهبود گوارش و پیشگیری از یبوست

هلو سرشار از فیبرهای محلول در آب هست که باعث هضم راحت غذا و بهبود گوارش می‌شود. این میوه‌ی آبدار علاوه بر پیشگیری از یبوست و کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی نیز کمک می‌کند.

یک عدد هلوی رسیده حاوی حدود ۲ درصد فیبرهای غذایی می‌باشد. البته این فیبرها بیشتر در پوست آن قرار دارد و از نوع فیبرهای حلال در آب می‌باشند و روده‌ها بهتر می‌تواند آن‌ها را تحمل کند. از این گذشته هلو جزو اولین میوه‌هایی است که می‌توان به کودکان داد. فیبرهای موجود در این میوه برای رفع یبوست مفید است. می‌توانید روزانه تا ۳ عدد هلو میل کنید البته به شرطی که روده‌های خیلی حساسی نداشته باشید و با دقت این میوه را بجوید.

مقابله با واریس و رفع احتباس آب

آنتوسیانین‌های موجود در هلو که به خانواده‌ی فلاوونوئیدها تعلق دارد از رگ‌های خونی محافظت کرده و بازگشت خون سیاهرگ‌ها را ساده‌تر می‌سازد. برای همین اگر از بروز رگه‌های آبی رنگ روی پاهایتان ناراحت هستید از این میوه‌ی تابستانی خوش‌طعم بهره‌مند شوید.

باید بدانید که هلو نیز مانند بیشتر میوه‌ها و سبزیجات منبع خوب پتاسیم محسوب می‌شود که برای حفظ تعادل سدیم لازم است. برای همین اگر از احتباس آب رنج می‌برید (یعنی اینکه آب در بافت‌های بدنتان جمع می‌شود و احساس پف کردگی می‌کنید) لازم است میزان پتاسیم و سدیم بدنتان را تنظیم کنید. برای همین توصیه می‌کنیم هلوی بیشتری میل کنید.

خواص هلو برای کاهش اشتها

علاوه بر این‌ها میزان فیبرهای موجود در آن برای کنترل کنترل اشتها فوق‌العاده است. باید بدانید که این فیبرها به محض ورود به معده حجیم شده و بخش زیادی از معده را اشغال می‌کند در نتیجه یک ضداشتهای خوب و طبیعی محسوب می‌شود. برای اینکه فیبر بیشتری نصیبتان شود پوست این میوه را به دقت شسته و آن را با پوست میل کنید. اگر اهل میل کردن سالاد میوه هستید از هلو غافل نشوید.

تامین آب و مینرالیزه کردن مجدد بدن

هلو از ۸۷ درصد آب تشکیل شده است و به این ترتیب باعث تامین آب بدن شده و به دفع توکسین‌ها و یا همان سموم بدن کمک زیادی می‌کند. بدون آب خون به خوبی در رگ‌ها جریان نخواهد داشت و فعالیت‌های مغزی دچار مشکل خواهد شد. باید بدانید که خون انسان از ۹۵ درصد آب تشکیل شده است و به همین دلیل برای گردش خون مناسب به آب کافی نیاز دارید.

توجه داشته باشید که آب باعث چرخش مواد مغذی در بدن و رسیدن آن‌ها به سلول‌های بدن می‌شود و ضایعات را از بدن دفع می‌کند. بافت‌های سلولی مغز ما نیز از ۸۵ درصد آب تشکیل شده است. زمانی که به میزان کافی آب به بدنتان نرسد مغز اولین ارگانی است که تحت تأثیر قرار می‌گیرد و واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه سردرد می‌گیرید، تمرکزتان پایین می‌آید و حافظه‌ی کوتاه مدتتان دچار اشکال می‌شود. هلو همچنین باعث مینرالیزه کردن مجدد بدن می‌شود به خاطر اینکه حاوی پتاسیم، منیزیم، فسفر و آهن است.

هلو و مقابله با سرطان

سیستم ایمنی بدن بسیار حساس است و به اسانی و توسط فاکتورهای مختلفی همچون بیماری‌ها و عفونت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد. با استفاده از اسید آسکوربیک و محتوای روی موجود در هلو، می‌توان سیستم ایمنی را به حالت طبیعی قبل بر گرداند.

مقدار بیش از حد رادیکال‌های آزاد می‌تواند بدن شما را نابود کند. رادیکال‌های آزاد مضر از عناصر مضر موجود در طبیعت همچون آلاینده‌های هوا و اشعه خورشید به بدن می‌رسند. خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در هلو به حذف و نابودی این رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

با مصرف هلو، محتوای فنولی و کارتنوئیدی بالای آن به کاهش گسترش سلول‌های سرطانی کمک می‌کند. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که این عناصر سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد و آن‌ها را بدون آسیب رساندن به سلول‌های سالم از بین می‌برند.

خواص هلو برای قلب

هلو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام پولیفنول ها است که از اکسایش کلسترول پیشگیری می‌کند و برای همین هم اجازه نمی‌دهد رگ‌ها گرفته شوند. زمانی که رگ‌های شما در سلامت باشند سلامت قلبتان نیز تضمین می‌شود. از آنجایی که بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای هلو در پوست آن قرار دارد بهتر است که این میوه را با پوست میل کنید.

البته لازم است که از میوه‌های ارگانیک استفاده کنید. چون این میوه‌ها فاقد باقیمانده‌ی احتمالی آفت‌کش‌ها هستند. البته ممکن است که پوست هلو کمی حساسیت زا باشد و باعث ایجاد خارش در دهان شود. برای بهره‌مندی از این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانید شلیل میل کنید. توجه داشته باشید که بر خلاف کاروتنوئیدها، پولیفنول ها در هلو و شلیل سفید بیشتر هستند. بهتر است از این دو میوه‌ی آبدار از هر رنگی باشند غافل نشوید.

اشتراک گذاری در:

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz