شور مخلوط

شور مخلوط از مجموعه دستورغذایی های ایرانی است که بخش آشپزی سایت آشپزباشی، طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده است.

هویج به هضم غذا کمک می‎کند و مقوی معده است، همچنین بازکننده‎ی گرفتگی‎ها و انسداد کبد است. کرفس برای تقویت عمومی بدن بسیار مناسب است. تب‎بر و دافع صفرا و اسیداوریک، تصفیه کننده خون و بازکننده صدا   می‎باشد.  گل کلم برای جلوگیری از ابتلاء به آرتروز، سرطان پروستات بسیار مناسب است. کلم سرشار از ویتامین‏هاى‏A ,B ,C بوده و داراى ارزش غذایى زیاد است. کلم چون داراى آرسنیک مى ‏باشد، اشتها مى ‏آورد و نیرو و جوانى مى ‏بخشد و باعث باز شدن رنگ چهره و افزایش وزن مى ‏شود. همچنین به افراد ضعیف یا کسانى که دچار سل یا اختلالات رشدى شده ‏اند نیرو و قوّت مى ‏دهد.مواد شیمیایى دیتیوتیون(Dithiothion) که در کلم وجود دارد از قوى‏ترین عوامل ضدّ سرطان است که بشر تاکنون به آن دست‏یافته است و در حقیقت مى ‏توان گفت خاصیّت ضدّ سرطانى آن حیرت انگیز است. ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز می‏ باشد، این سبزی همچنین دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامین ‏های A و C می ‏باشد. از دیگر خواص مفید ترخون می ‏توان به مواردی چون کمک به هضم بهتر غذا، مسکن ملایم و یک کمک کننده‏ ی خوب به پیشگیری از بیماری‏ های قلبی و چاقی اشاره کرد. مصرف سرکه در انواع ترشی ‌ها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعم‌دهندگی، تحریک اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می ‌کند. استفاده از سرکه در کنار وعده‌های غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربی‌ها و دفع سموم کمک کرده و سبب کاهش چربی و کلسترول بد خون می‌شود. فلفل سبز بادها و گازها ی غلیظ را تحلیل می برد و گرفتگی ها و انسداد راباز میکند و درد دندان را تسکین می دهد. سیر دارای ترکیبات گوگردی می باشد که خاصیت ضد عفونی کننده میکرب کشی و جرم کشی به این گیاه می دهد .همچنین دارای مواید بنام آلیسین ، آلیساتین می باشد که میکرب های حصبه و پاراتیفوئید را از بین می برد.

هویج، کرفس ، گل کلم، کل سفید، ترخون، فلفل و سیر گرم هستند و خیارو سرکه دارای طبعی سرد میباشند.

نکاتی در رابطه با تهیه ی شور مخلوط:

۱- نخود مانع از کپک زدن شورتان می شود.

 

  1. برای تهیه شور مخلوط ابتدا مقداری آب را بجوشانید و بگذارید که سرد شود.
  2. این اصل را کاملا رعایت کنید تا شور خوشمزه ای درست کنید به ازاء هر لیوان آب یک قاشق غذاخوری سر پر نمک بریزید و در ازاء هر پنج لیوان آب یک لیوان سرکه بریزید.
  3. ابتدا گل کلم ها را تکه کرده، هویج ها را پوست گرفته و به مدل دلخواه خرد کنید، کرفس ها را حلقه ای کنید، کلم برگ ها را به تکه های ۱ سانتی برش دهید. همه مواد را همراه با خیارهای درسته خوب بشویید و بگذارید تا کمی آب اضافی آن خارج شود.
  4. مواد در ظرفتان به صورت مخلوط از مواد بریزید و لا به لای مواد ترخون، شوید و برگ کرفس شسته شده، سیرها و فلفل ها را بریزید تا ظرفتان پر شود و طبق قاعده گفته شده در بالا آب نمک و سرکه را نیز اضافه کنید.
  5. سعی کنید روی مواد ریخته شده در انتها سبزی باشد. نخود ها را نیز بشویید و بریزید و در آن را محکم ببندید.
  6. در دمای اتاق در گوشه ای بگذارید که نه گرم باشد و نه سرد و صبر کنید تا جابیفتد. قبل از زمان گفته شده هرگز در ظرف را باز نکنید تا شورتان خراب نشود.
اشتراک گذاری در:
کلمات کلیدی :

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz