شله زرد بپز !!!

مواد لازم شله زرد :

برنج…………۲ لیوان
شکر……………..۳ لیوان
کره……………..۵۰ گرم
گلاب……………..نصف لیوان
زعفران…………….به مقدار لازم
دارچین……………به مقدار لازم
خلال بادام………..به مقدار لازم

 

طرز تهیه شله زرد :
برنج ها را داخل آب خیس کنید…. هرچی مقدار آبی که برنج رو توش خیس می کنید بیش تر باشه بهتره…. مثل دم کردن برنج نیست که اندازه بگیرید یه لیوان بیش تر از برنج باشه یا هرچی دیگه…. این کار رو باید حدود ۵-۶ ساعت قبل از شروع به پخت شله زرد انجام بدیم….. که برنج خوب خودش رو باز کنه…. اگه این امکان براتون فراهم نیست از برنج هایی که خورده دارن استفاده کنید…. خرده برنج که زود بپزه

خب در کنار این که برنج رو می ذارید روی شعله، حتما یه کتری آب بذارید بجوشه…. چون احتمال داره آب کم بیاد و مجبور شید توش آب بریزید… هیچ وقت آب سرد تو غذا نریزید که مزه اش رو خراب می کنه…. به خاطر همین همیشه آب جوش کنار دست داشته باشید، ضمن این که زعفران رو هم روی کتری دم می کنیم.حدود سه لیوان برنج کافیه

برنج رو می ذاریم روی شعله تا قل بزنه و جوش بیاد، از وقتی جوش میاد باید مدام هم بزنیم تا برنج خودش رو باز کنه… اگر تو ظرف جنس روی دارید شله زرد رو می پزید از ملاقه یا قاشق روی استفاده نکنید برای هم زدنش چون به هم می خورن و روی باعث میشه شله زرد سیاه بشه…. به خاطر همینه که این جا از قاشق چوبی استفاده کردیم.

حالا آب زعفرون رو میزاریم تا دم بکشه

با توجه به این که می خوایم شکر رو توش بریزیم…. باید یه کمی آب روش بریزیم که سفت نشه…. البته اگه از همون اول به اندازه کافی جا داشت قابلمه تون که آب زیاد توش بریزید دیگه این جا لازم نیست آب بریزید…. ولی اگه آب جوش بریزید مشکلی نداره و تو مزه تاثیر نمی ذاره… آب سرد نریزیدا!

وقتی که برنج کاملا باز شد زعفرون رو اضافه میکنیم خوب هم میزنیم تدا رنگ بگیره

حالا نوبت کره هست.کره پنجاه گرمی رو اضافه میکنیم و بعد از اون شکر رو اضافه میکنیم

در آخر نصفد لیوان عرق۵ هل به اون اضافه میکنیم.و برای تزئین میکنیم.

نکات مهم در دستور پخت شله زرد:

باید از برنج های نیم دانه و خوش عطر خرید . تهیه شله زرد با برنج خارجی لطفی نداره .
شعله اجاق باید متوسط باشه که نه از قل بیافته و نه اینکه زود آب برنج تموم بشه . باید در حین جوش ، مراقب آب ظرف باشین که خیلی کم نشه . اگه کم شد باز آب بریزین تا بجوشه .
کمی از بادام را برای تزیین کنار میذاریم و بقیه رو داخل شله زرد میریزیم . شله زرد و شیر برنج مدام باید هم زده بشه .
برای اینکه بدونین شکر شله زرد کافیه نباید داغش رو تست کنین . باید کمی بکشین و بذارین که خنک بشه تا بتونین میزان شکرش رو متوجه بشین . در حین داغی متوجه نمیشین . شاید فکر کنین که شکر کافیه ولی وقتی سرد بشه شیرینی کمتر میشه.

photo_2006-01-01_04-22-57

اشتراک گذاری در:
کلمات کلیدی :

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz

لینک های ویژه | بک لینک شما در اینجا
  • هاست دانلود ایران
  • خرید هاست
  • هاست دانلود
  • هاست ایران
  • کوتاه کننده لینک