روش تهیه دو آش معروف ایرانی

یا تابحال نام آش بی بی یا اماج به گوشتان خورده است این آشها از معروفترین آش های ایرانی به شمار می روند که می توانید به راحتی در منزل آن ها را تهیه کنید تهیه اماج دستوری جداگانه و خاص دارد که در ادامه مطلب به شرح آن خواهیم پرداخت .
 وقتی حرف از غذاهای معروف ایرانی به میان می آید، انواع آش ها، جزو اولین گزینه هایی هستند که به ذهنمان وارد  می شوند. به جز آش های معروف که همه با آن ها آشنا هستند و حتما امتحان شان کرده اند، بعضی آش های دیگر، مختصِ شهرستان های ایران هستند که احتمالا بعضی ها از وجود آنها بی خبرند. در این مطلب دو نوع از آن آش ها را به شما آموزش داده ایم.
آش بی بی
مواد مورد نیاز:
  • نخود: یک دوم پیمانه
  • لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه
  • عدس (خیس شده): یک دوم پیمانه
  • باقالی: ۱ پیمانه
  • سبزی آش (خردشده): ۲۰۰ گرم
  • بادنجان (حلقه ای شده): ۳ عدد
  • پیاز (نگینی خردشده): ۲ عدد
  • گوجه فرنگی (نگینی خردشده): ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ ق س
  • اُماج: ۱ پیمانه
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت:
۱- نخود و لوبیا (از روز قبل هرکدام جداگانه خیس و در این مدت چند بار آب آن ها عوض شده) را داخل قابلمه ای با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا نیم پز شود، سپس عدس و باقالی را به آن اضافه کنید.
۲- بادنجان را داخل صافی گذاشته و روی آن نمک بپاشید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را شسته، خشک کرده و داخل روغن سرخ کنید.
۳- داخل تابه ای مقداری روغن گرم کرده، سپس پیاز را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل درون آن ریخته و تفت دهید. بعد پیاز را از تابه خارج کرده و رب گوجه فرنگی را درون آن تفت داده تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس از روی حرارت بردارید.
۴- گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، سبزی آش، (به میزان مساوی مخلوطی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج) و بادنجان سرخ شده را به مخلوط نخود و لوبیا افزوده و بگذارید تا بپزد.

۵- در انتهای پخت ۱ پیمانه اُماج را به آش افزوده و هم بزنید تا به هم نچسبند، بعد حرارت را کم کرده و در ظرف را بگذارید تا جا بیفتد

روش تهیه دو آش معروف ایرانی

 

 آیا تابحال نام آش بی بی یا اماج به گوشتان خورده است این آشها از معروفترین آش های ایرانی به شمار می روند که می توانید به راحتی در منزل آن ها را تهیه کنید تهیه اماج دستوری جداگانه و خاص دارد که در ادامه مطلب به شرح آن خواهیم پرداخت .
 وقتی حرف از غذاهای معروف ایرانی به میان می آید، انواع آش ها، جزو اولین گزینه هایی هستند که به ذهنمان وارد  می شوند. به جز آش های معروف که همه با آن ها آشنا هستند و حتما امتحان شان کرده اند، بعضی آش های دیگر، مختصِ شهرستان های ایران هستند که احتمالا بعضی ها از وجود آنها بی خبرند. در این مطلب دو نوع از آن آش ها را به شما آموزش داده ایم.
آش بی بی
مواد مورد نیاز:
  • نخود: یک دوم پیمانه
  • لوبیا چیتی: یک دوم پیمانه
  • عدس (خیس شده): یک دوم پیمانه
  • باقالی: ۱ پیمانه
  • سبزی آش (خردشده): ۲۰۰ گرم
  • بادنجان (حلقه ای شده): ۳ عدد
  • پیاز (نگینی خردشده): ۲ عدد
  • گوجه فرنگی (نگینی خردشده): ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ ق س
  • اُماج: ۱ پیمانه
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت:
۱- نخود و لوبیا (از روز قبل هرکدام جداگانه خیس و در این مدت چند بار آب آن ها عوض شده) را داخل قابلمه ای با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا نیم پز شود، سپس عدس و باقالی را به آن اضافه کنید.
۲- بادنجان را داخل صافی گذاشته و روی آن نمک بپاشید تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن را شسته، خشک کرده و داخل روغن سرخ کنید.
۳- داخل تابه ای مقداری روغن گرم کرده، سپس پیاز را همراه با زردچوبه، نمک و فلفل درون آن ریخته و تفت دهید. بعد پیاز را از تابه خارج کرده و رب گوجه فرنگی را درون آن تفت داده تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس از روی حرارت بردارید.
۴- گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، سبزی آش، (به میزان مساوی مخلوطی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج) و بادنجان سرخ شده را به مخلوط نخود و لوبیا افزوده و بگذارید تا بپزد.

۵- در انتهای پخت ۱ پیمانه اُماج را به آش افزوده و هم بزنید تا به هم نچسبند، بعد حرارت را کم کرده و در ظرف را بگذارید تا جا بیفتد.

بکو; حامي رسمي همه روزهازیبایی و خاص بودن با مریم رئوف
* برای تهیه اُماج:
یک چهارم پیمانه روغن جامد، مقداری نمک، زردچوبه و فلفل را دورن یک دوم پیمانه آب ریخته و باهم مخلوط کنید. سپس در کف سینی ۱ پیمانه آرد ریخته و مخلوط روغن را روی آن بپاشید. بعد کف دست را روی آرد حرکت داده، دست هایتان را به هم بمالید و از خمیری که به دست تان چسبیده، خمیری ریز و نامنظمی درست کنید (به همین ترتیب ادامه دهید تا به اندازه ۱ پیمانه آماده شود) سپس کنار بگذارید تا خشک یا نیم خشک شود.

آش کلم

مواد مورد نیاز:
  • برنج (خیس شده): ۱.۵ پیمانه
  • کلم برگ (ریز خردشده): ۷۰۰ گرم
  • شغلم (ریز خردشده): ۷۰۰ گرم
  • سیب زمینی (مکعبی خردشده): ۳ عدد
  • کشک: ۴ پیمانه
  • نعنا داغ، سیر داغ: به میزان لازم
  • روغن زیتون: ۱ ق س
روش پخت:
۱- برنج را با ۸ پیمانه آب گرم داخل قابلمه ای ریخته و بگذارید تا نیم پز شود.
۲- کلم و شلغم را به برنج افزوده و بگذارید تا نیم پز شود.
۳- سیب زمینی و روغن زیتون را به مواد افزوده و بگذارید تا بپزد.
۴- ۲۰ دقیقه آخر؛ کشک، نعناداغ و سیرداغ را به مواد اضافه کرده و با حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد.
۵- آش را داخل ظرفی کشیده، سپس با سیرداغ و پیازداغ تزیین کنید.
کلم و این همه خاصیت:
* اگر می خواهید پوست باطراوت و سیستم ایمنی قوی داشته باشید که با انواع بیماری ها مقابله کند، مصرف کلم برگ را فراموش نکنید. این گیاه سرشار از سولفور با از سولفور و ویتامین است.
* ویتامین K و آنتوسیانین آن به عملکرد ذهنی و تمرکز کمک می کند. این ماده مغذی از آسیب دیدگی اعصاب پیشگیری کرده و سیستم دفاعی بدن را برای مقابله با آلزایمر تقویت می کند. بالاترین میزان این ماده مغذی در کلم قرمز است.
اشتراک گذاری در:

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz