درباره ی خواص انواع توت ها

facts-about-berries برخی از مهم‌ترین مواد مغذی موجود در انواع توت، عملکرد آن‌ها و مقدار مجاز مصرف روزانه‌ی آن عبارت‌اند از:

پروتئین: هر فنجان توت حاوی ۲- ۱گرم پروتئین می‌باشد، در مقایسه با ۹۰ گرم گوشت که حاوی ۲۳ گرم پروتئین است. البته باید توجه داشت که پروتئین توت، پروتئین گیاهی می‌باشد. پروتئین برای رشد و بقای ماهیچه‌ها و دیگر بافت‌ها مفید است.

کلسیم: میزان توصیه شده‌ی آن۸۰۰ میلی‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوی ۴۶- ۲۲ میلی‌گرم کلسیم می‌باشد. در مقایسه با یک قطعه گوشت که حاوی ۱۰ میلی‌گرم کلسیم است، میزان کلسیم توت قابل توجه می‌باشد.

getty_rf_photo_of_mixed_berries

کلسیم در شکل‌گیری استخوان، دندان، انعقادخون، انتقال اعصاب، انقباض و انبساط عضلات و فعال سازی آنزیمی مفید است.

آهن: میزان توصیه‌ی شده‌ی آهن ۱۵- ۱۰ میلی‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوی ۵/۱- ۱/۱ میلی‌گرم آهن می‌باشد. آهن، مهم‌ترین عنصر در شکل‌گیری هموگلوبین می‌باشد. هموگلوبین بخشی از خون است که اکسیژن را حمل می‌کند. آهن هم‌چنین در دوران رشد و بارداری، دارای اهمیت ویژه‌ای است.

اسید الاژیک موجود در انواع توت، از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

ویتامین A : میزان توصیه‌ی شده U, RDA I 1000- 800 است. یک فنجان توت، حاوی IU 90 ویتامینA می‌باشد. ویتامینA در رشد و ترمیم بافت‌ها و در بینایی نقش دارد.

ویتامین های گروه‌B : 8 نوع ویتامین در توت وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها B1، B2، B3 هستند.

ویتامین B1: میزان توصیه شده برای ویتامین B1 5/1- 1/1 میلی‌گرم در روز است. هر فنجان توت حاوی ۰۴/۰میلی‌گرم ویتامین B1 است.

ویتامین B2: میزان توصیه شده برای ویتامین B2، ۵/۱ میلی‌گرم در روز است.هر فنجان توت ۱۱/۰- ۰۶/۰ میلی‌گرم ویتامین B2 را تأمین می‌کند.

ویتامین B3: میزان توصیه شده برای ویتامین B3، ۱۹- ۱۵ میلی‌گرم در روز است که هر فنجان توت دارای ۱/۱- ۶/۰میلی‌گرم ویتامینB3 است.

ویتامین های گروه B در عمل کوآنزیم‌ها، آنزیم‌ها، سوخت و ساز انرژی و ساخت بافت‌ها حائز اهمیت هستند. آن‌ها به تولید انرژی از گلوکز کمک می‌کنند.هم‌چنین جذب پروتئین را کنترل می‌کنند.

ویتامین :C میزان توصیه شده توسط RDA، ۴۰میلی‌گرم در روز است که هر فنجان توت دارای ۸۸- ۲۰ میلی‌گرم ویتامین C است. ویتامین C برای ساخت و بقای استخوان‌ها، غضروف و عروق خونی ضروری است.

 

 

shutterstock_377922055

اسید الاژیک:

از خواص اسید چرب غیر اشباع الاژیک که در توت‌فرنگی  ، تمشک قرمز  و شاه‌توت یافت می‌شود، می‌توان موارد زیر را نام برد:

۱- از تقسیم شدن سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

۲- ظرف ۷۲ ساعت باعث مرگ سلولی در سرطان‌های سینه ، پانکراس، مری، پوست، روده بزرگ  و پروستات می‌شود.

۳- دارای خاصیت ضد باکتری است و هلیکوباکترپیلوری که منجر به زخم معده  می‌شود را از بین می‌برد.

۴- عمل کبد را تقویت می‌کند.

۵- با مواد سرطان‌زا ترکیب شده و آن‌ها را غیرفعال می‌کند.

۶- میزان گلوکز را کاهش می‌‌دهد و در نتیجه به کنترل بیماری دیابت کمک می‌کند.

 

20160208094008-driscolls-2

اشتراک گذاری در:

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz