
به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهوهای بوده و در اکثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی میروید. برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است. گلهای آن درشت ، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ میباشد. میوه رسیده زرد رنگ ، گرد و یا به شکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است.
به سرشار از ویتامینهای A و B و املاح آهکی و تانن است. به دارای پروتید ، گلوسید ، لیپید و آب است و صد گرم آن تولید ۱۱۲ کالری انرژی میکند. این میوه مقوی معده و متوقف کننده اسهالهای ساده و خونی است. در ورم حاد در رودهها ، خونریزیهای قاعدگی و بواسیری ، اثر بسیار موثری دارد. به ضمن تقویت اعمال دستگاه گوارش ، مخاط و سرفه کاملا موثر است. دم کرده برگهای به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد.
-
تقویت کنده قلب است.
- ادرار آور است.
- نرم کننده سینه است.
- مقوی معده و دستگاه هاضمه است.
- قابض است.
- خونریزی را بند میآرود.
- به ترش برای تنگی نفس مفید است.
- به ترش استفراغ را بند میآورد .
- اسهالهای ساده و اسهال خونی را درمان میکند.
- به بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.
- خونریزی از رحم را متوقف میکند.
- اثر مفید روی بواسیر دارد.
- برای هضم غذا مفید است.
تفاله به سنگین و بهتر است از پخته یا مربا یا لااقل آب آن استفاده بشود. مربای به و خود آن برای سینه و ریه و معدههای وضعیت خوب نیست و اشخاصی هم که مبتلا به رعشه هستند بهتر است تا برطرف شده بیماریشان از آن مصرف نکنند.
دیدگاه بگذارید
اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد