
یک دستیار تخصصی طب سنتی ایران تغذیه در کبد چرب از دیدگاه طب سنتی را تشریح کرد.
به گزارش تسنیم, شهناز کار کَن ورنوسفادرانی درباره تغذیه در کبد چرب, اظهار داشت: با وجود پیشرفتهای شگرف طبی، تدابیر ویژه طب سنتی جایگاه بسیار کارآمد و مؤثری در درمان اکثر بیماریها دارد و این تعامل طبی برای کاهش بیماریهای مزمنی چون کبد چرب ضروری است.
بهگفته وی کبد با مزاج گرم و تر یکی از اعضای رئیسه است. هضم دوم غذا و تولید اخلاط طبیعی چهارگانه در کبد انجام میشود. روح [روح بهمفهومی که در طب سنتی آمده] و قوای طبیعی از کبد به همه اعضای بدن میرسد. آثار تدابیر حفظ سلامت کبد و پرهیز از عوامل بیماریزای آن در تمام بدن نمود دارد.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران بیان داشت: تغذیه و کبد اثر دوگانهای روی هم دارند. کبد با فرآیند هضمی خود غذای همه اعضا و خود را تهیه میکند و در صورتی که این عضو به هر دلیلی خوب کار نکند, بهره کامل از غذای سالم هم برده نمیشود.
کار کَن ورنوسفادرانی ادامه داد: هدف از این تحقیق کمک به درمان بیماری کبد چرب بر اساس مکتب طب سنتی و کاربرد روشهای تغذیهای و دیگر تدابیر درمانی آن در کنار روشهای تشخیصی و درمانی فعلی است.
وی ابراز کرد: در طب سنتی سبب کلی کبد چرب تغییرات مزاجی کبد بهسمت سردی و تری است و باید برای تعدیل مزاج آن از غذاهای گرم و معدّلات مقوی گرم مانند زنیان، کرفس، آویشن، دارچین، میخک، هل، زعفران و شنبلیله در غذا استفاده کرد.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: استفاده از گوشتهای سبک طیور با ادویهجات گرم و مصرف مویز، فندق، بادام و پسته توصیه میشود. تُرب به باز شدن سُدَد کبد کمک میکند. پرهیز از شیر، ماهی، میوههای رَطْب (مرطوب و آبدار)، غذاهای سرد و گوشتهای غلیظ توصیه میشود.
کار کَن ورنوسفادرانی اضافه کرد: استفاده از غذاهای ملطّف مانند نخودآب با ادویهجات گرم، نوشیدن ماءالعسل، کم کردن آب و غذا و پرهیز از غذای شب نیز کمک کننده است. میوههای قابض مانند به، سیب، انار و انگور میخوش برای کبد مفید است.
وی گفت: از مهمترین تدابیر تغذیهای کبد عدم تداخلات غذایی و رعایت ترتیب خوردن غذاها است. اصلاح کار کبد با غذاهای خوشبو و دارای عطریت و لذیذ است. غذاهای جدیدالکیموس و سریع النفوذ نافع کبد است. کبد با شیرینی بزرگ و قوی میشود ولی بهدلیل میل کبد به شیرینیٰ, خوردن شیرینی غلیظ (شیرینیهای قنادی و چرب) بهافراط امکان ایجاد سُدّه و گرفتگی در کبد را زیاد میکند.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران بیان کرد: تقویت کبد با غذاهای خوشبوی قابض تا جایی که ایجاد یبوست نکند, مفید است و ضعف بدن باید تقویت شود.
کار کن ورنوسفادرانی خاطرنشان کرد: کمیت، کیفیت و روش خوردن غذا نهتنها در سلامت کبد اهمیت دارد بلکه بر تمام بدن اثرگذار است.
دیدگاه بگذارید
اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد