بررسی نقطه جوش انواع روغن های خوراکی

به گزارش صفحه ایران ، نقطه دود روغن به چه معناست انواع روفن های مختلف چه  نقاط دودی دارند می خواهیم در مورد نقطه دود انواع روغن های خوراکی بیشتر بدانیم  مسلما روغن آفتابگردان ،روغن کانولا، روغن ذرت ،  روغن کنجد  و روغن زیتون نقطه جوش متفاوتی دارند و هریک به صورت جداگانه با حرارت بالا واکنش های مختلف از خود نشان میدهند .

نقطه دود چیست؟

روغن با نقطه دود بالا، یعنی روغنی که قبل از اینکه سطح آن تولید دود کند بتوان تا درجه بالایی حرارت داد.

وقتی روغن به نقطه دود می رسد، شروع به تولید کف می کند و ماده ای سمی به نام آکرولئین تولید می شود که چشم را می سوزاند.

? سالم ترین روش پخت غذا، آبپز کردن است?

در صورتی که ناچار هستید غذای خود را سرخ کنید باید از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

نقطه دود روغن های مختلف:

(هرچه نقطه دود بالاتر باشد برای سرخ کردن مناسب تر است)

روغن آفتابگردان    ۲۴۶ درجه سانتیگراد

روغن کانولا          ۲۳۸ درجه سانتیگراد

روغن ذرت            ۲۳۶ درجه سانتیگراد

روغن کنجد           ۲۲۶ درجه سانتیگراد

روغن زیتون          ۱۹۰ درجه سانتیگراد

☀️ نقطه دود روغن مخصوص سرخ کردنی بالاست و به راحتی دود نمی کند. همچنین جذب کمتری به مواد غذایی داشته و موجب کاهش دریافت چربی می شود.

روغن کنجد

اخیرا تمایل مردم برای استفاده از روغن کنجد برای سرخ کردن مواد غذایی افزایش یافته است.

اما باید گفت که روغن کنجد تنها برای سرخ کردن های سطحی، کوتاه مدت و حرارت پایین خیلی خوب است.

☀️ برای سرخ کردن های عمیق، طولانی مدت و چندین بار فقط روغن مخصوص سرخ کردنی مناسب است ☀️

روغن کنجد به علت اینکه غنی از ویتامین E است برای افرادی که فشار خون و چربی خون بالایی دارند مفید می باشد.

به طور کلی روغنی بهتر است که امگا ۳ بیشتری نسبت به امگا ۶ داشته باشد.

روغن ذرت

روغن ذرت امگا ۶ بیشتری نسبت به امگا ۳ دارد.

بنابراین کلسترول خوب HDL و کلسترول بد LDL را باهم کاهش می دهد.

روغن کانولا

نسبت به دیگر روغن ها کمترین میزان اسیدهای چرب اشباع را دارد.

حاوی فیتوسترول بالایی است و در مقایسه با روغن هسته انگور و زیتون امگا ۳ بیشتری دارد.

روغن کانولا به میزان بیشتری از افزایش LDL جلوگیری می کند.

پس از روغن زیتون امگا ۹ بیشتری دارد و در برابر اکسیده شدن مقاومت زیادی دارد.

روغن زیتون

دارای امگا ۹ بالا، امگا ۶ پایین و امگا ۳ بالاست.

برای معده عملکرد محافظتی دارد و آن را از زخم و التهاب مصون می دارد و از تشکیل سنگ های صفراوی پیشگیری می کند.

روغن-زیتون-۲

روغن هسته انگور

سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C و E

خواص زیادی دارد از جمله:

کاهش قند خون
کاهش کلسترول
کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی
مفید برای سلامتی پوست و …

? روغن هسته انگور قیمت خیلی بالایی دارد و چون در نگهداری روغن هسته انگور بسیاری از خواص آن از بین می رود پیشنهاد میکنم به جای خریدن این روغن، هنگام مصرف انگور هسته آن را نیز بجوید و میل کنید تا از خواص بی شمار آن بهرمند شوید.

? همچنین در این صورت فیبر زیادی نیز وارد بدنتان می شود و مانع یبوست می شود.

روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی یا به اصطلاح ترک ها (ساره یاغ)

روغن گوسفندی دیرهضم تر است و در مقایسه با روغن گاوی کلسترول بالاتری دارد و خوش عطرتر و گرانتر است.

روغن حیوانی در مقایسه با روغن نباتی جامد مناسب تر است چون از لبنیات تهیه شده و خواص شیر را دارد.

روغن حیوانی و روغن جامد هر دو دارای اسیدهای چرب اشباع هستند که برای سلامتی زیان دارند اما فرقشان این است که روغن جامد به طور مصنوعی هیدروژنه شده و اسیدهای چرب ترانس دارد.

از روغن اصیل حیوانی می توان برای سرخ کردن سطحی مواد غذایی استفاده کرد.

? مصرف متعادل روغن حیوانی برای افراد دارای مزاج گرم و خشک مشکلی ایجاد نمی کند اما مصرف بیش از یک قاشق مرباخوری آن برای افراد سالم با مزاج سرد و مرطوب می تواند دردسرساز باشد.?

? روغن حیوانی برای افراد مسن، سیگاری، چاق و کم تحرک منع شده است.

روغن دنبه

اگر کسی فعالیت مناسب ندارد و بی تحرک است و مداومت به خوردن روغن دنبه کند این روغن در رگ ها رسوب می کند و بیماری بروز پیدا می کند.

اگر فرد مزاجش گرم باشد یا فعالیت مناسب دارد می تواند بر چربی دنبه اثر گذاشته و آن را حل کند و این چربی بر بدنش مفید خواهد بود.

? اما دوستان خوب با توجه به سبک زندگی امروزه و عدم فعالیت ما مصرف این روغن توصیه نمی شود.

اشتراک گذاری در:
کلمات کلیدی :

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz