برای پیشگیری از کپک زدن موادغذایی چه کنیم؟

برای پیشگیری از کپک زدن موادغذایی چه کنیم؟

 

همه ما با مواد غذایی که کپک زده اند روبه رو شده ایم و با وجود آن که غذا یا میوه‌ های خود را درون یخچال نگهداری می‌کنیم اما بعضی اوقات مشاهده میکنیم که کپک زده اند و مجبور به دور ریختن آن می‌شویم. البته در این میان برخی از افراد هم هستند که با جدا کردن بخش کپک زده اقدام به مصرف بقیه ماده غذایی می‌کنند.

کپک های خانگی می توانند سبب بروز آلرژی و مشکلات تنفسی شوند و حتی ممکن است کشنده باشند. کپک و قرار گرفتن در معرض آن باعث ناراحتی تنفسی، چشم، ناراحتی های پوستی و آلرژی می شود.

 

چگونه از کپک زدن میوه ها جلوگیری کنیم؟

میوه ها را نباید برای مدت طولانی نگهداری کرد. پس از شستن میوه‌ها در جای خنک آنها را کاملا خشک کنید، درون یک ظرف دربسته قرار دهید تا هم ماندگاری آنها بیشتر شود و هم کپک نزنند.همچنین برای پیشگیری از کپک زدن میوه ها یک اسفنج خشک درون جامیوه ای قرار دهید تا رطوبت را به خود جذب کند. پیچیدن میوه ها در دستمال نخی نیز از کپک زدن آن جلوگیری می کند. همچنین هیچگاه میوه هایی که خیلی رسیده هستند را در کنار میوه های دیگر قرار ندهید.

 

چه کنیم تا نانها کپک نزنند؟

کپک‌ها در نان قادرند ریشه‌دار شوند و در بافت نان فرو روند. بنابراین از مصرف نان های کپک زده که می‌توانند منجر به بروز بیماری‌های گوارشی شوند، خودداری کنید.

برای اینکه نانتان کپک نزند ،هیچ وقت پیش از سرد شدن کامل آنها را روی هم نچینید، زیرا حرارت نان موجب کپک‌ زدگی زودرس می‌شود. انباشته شدن نان داغ پیش از سرد شدن موجب تغییر حالت ظاهری، بیات شدن زودرس، تسریع در کپک‌زدگی و بیماری‌های گوارشی می‌شود. همچنین پیچیدن نان در پارچه‌های سفید و بی‌رنگ بهتر از سفره‌های پلاستیکی است، زیرا رطوبت در پارچه وجود ندارد و ماندگاری نان بیشتر می‌شود. بهتر است برای نگهداری طولانی تر نان را در نایلون تمیزی در فریزر بگذارید وبرای هر بار استفاده به اندازه مورد نیاز از فریزر دربیاورید و بعد از گرم کردن میل بفرمایید.

 

چه طور مانع کپک زدن انواع مربا شویم؟

برای جلوگیری از کپک زدن انواع مربا هنگام سرو کردن یا هم زدن از قاشق چوبی تمیز استفاده کنید و اگر در منزل مربا تهیه می کنید ابتدا اجازه دهید مربا خنک شود سپس آن را در ظرف مناسب ریخته و قبل از بستن درمربا یک ورق آلومینیوم روی شیشه بکشید و سپس درآن را ببندید تا به این وسیله مانع ورود هوا به داخل ظرف و کپک زدن مربا شوید. روش دیگری که مانع از کپک زدن مربا می شود، استفاده از کاغذ پرگامان یا همان کاغذ روغنی است که می‌توان در سطح مربا قرار داد. با این کار نیز مانع از رسیدن هوا به مربا می‌شوید و از کپک زدن آن جلوگیری می‌کنید.

 

برای جلوگیری از کپک زدن سرکه و آبغوره چه کنیم؟

برای جلوگیری از کپک زدن سرکه و آبغوره باید آن ها را در ظرفی بریزید که اندازه آنها باشد و فضای خالی در آن وجود نداشته باشد تا در آن هوا نفوذ کند. این شیشه‌ها را درون ظرف بزرگی پر از آب قرار دهید و روی شعله بگذارید تا آب جوش بیاید. به مدت ۶ دقیقه این شیشه‌ها را بجوشانید تا تمام سلول‌های رویشی کپک درون آب‌غوره و سرکه از بین برود.

 

چه کنیم رب مان کپک نزند؟

برای پیشگیری از کپک رب‌ها نیز می‌توانید یک لایه روغن در سطح آنها بمالید با این کار عمل اکــسیژن‌رسانی را متوقف کرده و از تشکیل کپک جلوگیری می‌کنید. در این صورت حتی لازم نیست رب را در یخچال بگذارید و می‌توان در محیط خارج هم از آن نگهداری کنید.

 

پنیر کپک زده خطرناک است؟

برای پیشگیری از کپک زدن پنیر باید مراقب باشید که آن را هر بار با چاقوی تمیز استیل یا با نخ دندان تمیز قطعه قطعه کنید. همچنین برای نگهداری پنیر کمی آب بجوشانید و در ظرف مورد نظر بریزید تا خنک شود و پنیرها را بعد از تکه تکه کردن در آن بگذارید و در ظرف را ببندید و در یخچال قرار دهید. اگر پنیر بی نمک دوست ندارید می توانید مقدار کمی نمک به آب جوشیده اضافه کنید. پنیر کپک زده خطرناک است، چون میکروب‌هایی دارد که ممکن است سبب زخم معده شوند.

 

 

اشتراک گذاری در:

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz

لینک های ویژه | بک لینک شما در اینجا
  • هاست دانلود ایران
  • خرید هاست
  • هاست دانلود
  • هاست ایران
  • کوتاه کننده لینک