
خیلی از ما که معمولا در طول هفته یا سال غذاهای تکراری می خوریم دوست داریم طعمی متفاوت را تجربه کنیم. قلیه ماهی خورش یا خوراکی تند و ترش طعم است که در استان های جنوبی ایران از غذاهای اصلی و معمول محسوب می شود که شاید آن را امتحان نکرده اید. این چگونه طرز تهیه قلیه ماهی را برای شما شرح می دهد.
۱
مواد لازم برای ۷ نفر
ماهی پاک کرده | ۱ کیلوگرم |
سبزی قلیه ماهی | ۱ کیلوگرم گشنیز+ ۵۰ گرم شنبلیه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیر | ۵ تا ۱۵ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپ خوری |
تمبرهندی | ۲۵۰ گرم |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه | به میزان لازم |
۲
ماهی را پاک کنید. بهتر است از انواع ماهی های جنوب (سرخو، شیر، کُد، سَنگِسَر و …) استفاده کنید. بهترین ماهی برای تهیه قلیه ماهی سَنگِسَر است.
۳
تمبرهندی را در کاسه ای بگذارید و و حدود یک و نیم لیوان آب جوش روی آن بریزید و درب کاسه را با یک بشقاب بپوشانید.
۴
پیاز را خرد کرده و داخل روغن بریزید و سرخ کنید و وقتی طلایی رنگ شد زردچوبه و نمک را هم اضافه کنید.
۵
سیر را داخل ماهیتابه بریزید و تفت دهید. رب را نیز اضافه کنید و تفت دهید.
۶
سبزی های ریز خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید و همراه سایر مواد تفت دهید. اکنون فلفل را هم بیفزایید.
۷
تا سبزی هم خوب تفت بخورد و سرخ شود، تمبرهندی را چنگ بزنید و صاف کنید و یک بار دیگر ۱ لیوان آب روی آن بریزید و دوباره چنگ بزنید و صاف کنید.
۸
آرد را در ظرفی روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود؛ سپس آرد را در آب تمبرهندی حل کنید و داخل سبزی خورشتان بریزید و حرارت را زیاد کنید تا کم کم به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و درب ظرف تان را ببندید تا کمی جا بیفتد.
۹
تکه های ماهی را با کمی نمک در روغن سرخ کنید و بعد داخل خورش تان بریزید. البته می توانید ماهی را خام داخل خورش بیندازید. صبر کنید تا طعم ماهی و خورش به خورد هم رفته و خورش تان جا افتاده و روغن بیندازد.
دیدگاه بگذارید
اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد