آشنایی با روش تهیه چلو گوشت به سبک آذربایجانی

پلو گوشت آذربایجانی در بالکان ، سراسر روسیه و مدیترانه تا هند، محبوب و مورد علاقه مردم است . زغفران و آب انار به پلو گوشت آذربایجانی رنگ دلپذیری می‌دهند.

مدت زمان طبخ : ۶۰ دقیقه

مناسب برای تعداد : ۵ نفر

  • جدول ارزش غذایی

کالری برای یک نفر: ۶۷ کالری

چربی برای یک نفر: ۲٫۶۰ گرم

پروتئین برای یک نفر: ۵٫۰۰ گرم

کربوهیدرات برای یک نفر: ۹٫۴۰ گرم

 

  • مواد لازم جهت تهیه چلو گوشت آذربایجانی:

۱٫ روغن : ۳ قاشق غذاخوری

۲٫ گوشت سر دست گوسفند ، بدون استخوان و به قطعات دو و نيم سانتی‌متری خرد شده : ۶۵۰ گرم

۳٫ پیاز درشت خرد شده : ۲ عدد

۴٫ پودر زیره: يك قاشق غذاخوری

۵٫ برنج دانه بلند باسماتی : ۲۰۰ گرم

۶٫ رب گوجه فرنگی : يك قاشق غذاخوری

۷٫ زعفران نساییده : يك قاشق غذاخوری

۸٫ آب انار : ۱۰۰ میلی‌لیتر ( به توصیه سر آشپز مراجعه نمایید )

۹٫ عصاره مرغ یا گوشت یا آب : ۸۵۰ میلی‌لیتر

۱۰٫ زرد آلو یا آلوی خشک ، خیس خورده و به دونیم شده : ۱۱۵ گرم

۱۱٫ کشمش : ۲ قاشق غذاخوری

۱۲٫ نمک : به میزان لازم

۱۳٫ فلفل : به میزان لازم

۱۴٫ نعناع و شاهی مخلوط و خرد شده جهت سرو : ۴ قاشق غذاخوری

چلو گوشت

طرز تهیه چلو گوشت آذربایجانی :

۱٫ روغن را در قابلمه ی نسوز استیل و بزرگ روی حرارت زیاد گرم نموده . گوشت را در چند مرحله به قابلمه افزوده و به مدت ۷ دقیقه بپزید . آنها را زیر و رو نمایید تا همه طرف گوشت طلایی گردند .

۲٫ پیاز را اضافه نموده و حرارت را روی شعله متوسط کم نموده و حدود ۲ دقیقه بپزید تا کمی نرم گردند . زیره و برنج را بیافزایید و به مدت ۲ دقیقه‌ی دیگر به پخت ادامه داده و هم بزنید تا مواد به هم آغشته و شفاف گردند . زعفران نساییده و رب گوجه فرنگی را داخل مواد ریخته و مخلوط نمایید .

۳٫ آب انار و عصاره مرغ را اضافه نموده ، مخلوط را به جوش آورید و یکی دو بار هم بزنید . زردآلو یا آلوی خیس کرده و کشمش را داخل غذا بریزید . سپس آنها را هم بزنید تا همه مواد خوب با هم مخلوط گردند . حرارت را کم نموده ، درب قابلمه را ببندید . غذا باید ۲۵ دقیقه آهسته بجوشد تا گوشت و برنج نرم شده و بپزند آب غذا جذب برنج گردند .

۴٫ نعناع و شاهی خرد شده را روی غذا بپاشید و پلو گوشت را بلافاصله سرو نمایید .

توصیه سرآشپز جهت تهیه پلو گوشت آذربایجانی:

آب انار را از مغازه‌هایی که مرکز فروش مواد غذایی خاورمیانه هستند ، می‌توان تهیه نمود . اگر آب انار در دسترس ندارید ، می‌توانید از آب انگور یا سیب بدون شکر استفاده نمایید.

اشتراک گذاری در:

تبادل نظر

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

به من اطلاع بده
avatar
wpDiscuz